Německá vláda ukradla fond nezaměstnanosti a použila ho pro migranty, upozorňuje Beatrix von Storch

15.01.2017 10:25

Je třeba se oprávněně domnívat, že spolková vláda zneužila rezervy fondu na podporu v nezaměstnanosti na zaplacení nákladů na zvýšení kvalifikace migrantů, říká Beatrix von Storch.

„Tímto způsobem skrývá spolková vláda náklady na integraci migrantů,“ je přesvědčena Beatrix von Storch, europoslankyně za AfD.

...

 

"Příspěvky na nezaměstnanost musí být okamžitě sníženy na polovinu ze 3 na 1,5 procenta. Že byla použita rezerva fondu v nezaměstnanosti na jiný účel, to je srovnatelné s krádeží. Rezerva ve výši 11 miliard euro byla vytvořena všemi přispěvovateli, to je zaměstnanci i zaměstnavateli. Tyto miliardy už ale nejsou v prasátkách přispěvovatelů, ani v rukou ministryně práce a sociálních věcí Andrea Nahles,“ upozorňuje Beatrix von Storch.

V důsledku masové migrace v posledních dvou letech je třeba se obávat, že vláda zneužila rezervy pro nezaměstnanost jako stínový rozpočet tak, že vlastně zaměstnanci a zaměstnavatelé zaplatili zvýšení kvalifikace i migrantů.

„Je třeba drasticky snížit odvody na podporu v nezaměstnanosti. Je špatné, aby zaměstnanci a zaměstnavatelé platili migrantům nedokončené vzdělání a imigrační politiku vlády,“ vyzývá von Storch.

Spolkový úřad práce měl do konce roku 2016 přebytek ve fondu ve výši 4,9 miliardy euro, v roce 2015 3,7 miliardy eur o a v roce 2014 1,6 miliardy euro. Rezerva úřadu se tak pohybovala kolem 11 miliard euro.

Migranti přicházejí do země, kde dominuje průmyslová společnost a automatizace, dominuje zde internet a země má dost svých problémů jak získat kvalifikované síly. A tím nejmenším problémem je němčina.

Ministryně práce Andrea Nahles (SPD) poměrně brzy zjistila, že přistěhovalci z Východu a Afriky nesplňují požadavky německého pracovního trhu. "Pracovní síly budoucnosti," to je nyní nové motto na ministerstvu.

Třicet společností podle DAX to je celkem 3,5 milionu pracovních míst a záleží na rozhodnutí personálních šéfů, to znamená, že jakmile žadatelé, přistěhovalci budou mít dostatečnou kvalifikaci, tak budou přijati. Pro stáže jsou minimální požadavky. Ale z celkového počtu nabízených 2700 stáží, je více než 80 procent stále neobsazených.

Zpět

Kontakt

hnutisocialneslabych
karlova studanka 12
Karlova Studánka
79324

73949081

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode